Tulevan kesän valmistelut käynnissä

Talven aikana tehdyt remontit on saatu päätökseen ja kesän tapahtumien suunnittelu on hyvässä vauhdissa. Tulevan kesän näyttely on Pohjalaisen Taiteilijaliiton vuosinäyttely – KATSE.

”Taiteen harjoittaminen ei siis ole leikittelyä, vaan vakavaa henkistä työtä, tietoa ja taitoa vaativaa vakavaa ammatinharjoitusta” ja ”taiteilijan on saatava kunniallisen kansalaisen ihmisoikeudet yhteiskunnassa ja myös toimeentulomahdollisuudet ja tarpeellisen henkisen tuen,”

julistettiin kirjeluonnoksessa kannattajajäsenten hankintaa varten 1940-luvulla. Lauseessa tuli määritellyksi vuosikymmenten jälkeenkin käyttöön soveltuva Pohjalaisen taiteilijaliiton toiminnan ydin.

Pohjalaisen Taiteilijaliiton perustava kokous pidettiin Helsingissä 27. 4. 1943. Perustamiskokouksessa oli paikalla Eero Nelimarkka, Fredrik Hautala, Yrjö Kalliokoski, Nandor Mikola ja Jussi Pohjonen. Yhdistyksen

Pohjalainen taiteilijaliitto on toteuttanut tarkoitustaan kuvataiteen tunnetuksi tekemistä järjestämällä näyttelyitä, joissa liiton taiteilijoilla on ollut tilaisuus tuoda julki yleisölle muutoin hiljaisen ja rauhaa vaativan työskentelynsä tulokset.

Tulevan kesän näyttely on siis Pohjalaisen Taiteilijaliiton vuosinäyttely jonka taiteilijat ovat kaikki yhdistyksen jäseniä. Jäseniä yhdistyksessä on 108 (2023).
[https://www.pohjalainentaiteilijaliitto.fi]

Kuvassa oleva Voitto Laine oli Veikon veli

Pohjalaisen taiteilijaliiton vuosikokous 13. 2. 1954 hotelli Astorian kerhohuoneessa.
Osallistujat ovat ryhmittyneet pöydän ääreen takarivissä vasemmalta lukien Aarre Alapoti, Aini Lähdesmäki, Saima Alapoti, Leo Lehtikanto, Armas Vainio, Voitto Laine ja Osmo Kolehmainen. Eturivissä vasemmalta lukien Lasse Wuorinen, Ethel Swahn-Luutonen, Iivari Honkola, Hugo Buur, Matti Annala, Yrjö Kalliokoski ja Nandor Mikola.
(Kuva lainattu PTL:n www-sivulta, PTL arkisto)

Posted

in

, ,

Tags: