Tällä sivulla on esiteltynä edellisten vuosien näyttelyitä aina vuodesta 2010 alkaen.

Kesä 2023
Pohjalaisen taiteilijaliiton vuosinäyttely.

KATSE – Taide Vionojan kesän 2023 näyttely

Pohjalaisen taiteilijaliiton vuosinäyttely pidettiin kesällä 2023 Taide Vionojalla. Elina Vuorimiehen kuratoimassa näyttelyssä oli mukana lähes 40 alueen taiteilijaa ja noin 100 teosta.

Kesä 2022
Veikko Vionojan musta verho ja muita piirustuksia
2021
Vienan valoa

2020
Vionojan maalauksia
2019
Esa Riipan grafiikkaa
Yläkerran näyttelyssä oli esillä Esa Riipan grafiikkaa ja ulkona pihapiirissä Seppo Kalliokosken veistoksia. Näyttelykesää täydensi myös Ulla Nikulan valokuvanäyttely Spirit Animal aitassa.
2018 Elina Förstin maalauksia
Kesällä 2018 yläkerran näyttelyssä oli esillä Elina Förstin maalauksia. Lisäksi aitassa oli Juha Laitalaisen valokuvanäyttely; Veden äärellä.

Lisätietoa Elina Förstistä tässä artikkelissa.

2017
VEIKKO VIONOJAN PIIRUSTUKSIA
TALVISODASTA JA KANNUKSEN MUTKALAMMILTA.
Suomi 100 juhlavuoden kunniaksi Vionoja-säätiö oli koonnut Veikko Vionojan piirustukset talvisodasta ja Kannuksen Mutkalammin kylämaisemista yhteiseksi näyttelyksiVeikko Vionojan hiilipiirustus, Talvisotamiehiä. 1940.
2016
Kokkolalaisen taitelijan Esa Tiaisen akvarelleja
2015
Veikko Vionojan grafiikkaa.
Nähtävillä oli Vionojan töistä noin 50 %. Ullavan kunta hankki 1980-luvun lopulla kaikki siihen asti valmistuneet grafiikan lehdet ja tämän jälkeen on kokoelma täydentynyt vuosittain. Näin ollen Ullavassa on Suomen suurin Veikko Vionojan grafiikkakokoelma, jonka kuntaliitoksen jälkeen omistaa Kokkola kaupunki.
Esillä oli myös ennennäkemättömiä vedoksia.
[Taiteilijan kamari Korpelassa]

Vionojan muoto- & henkilökuvia 2014

2014
Vionojan muoto- ja henkilökuvia.
Ehdottomasti tunnetuin näyttelyn teoksista on muotokuva presidentti Urho Kekkosesta. Taulu on lainassa Pohjalaiselta valtuuskunnalta (Botta) Helsingistä. Tämä taulu lienee ollut hyvin harvoin varsinaisissa näyttelyissä esillä, vaikka se on sijainnut pitkään ao. talon ravintolan seinällä. Muut taulut esittävät keski-pohjalaisia julkisia henkilöitä ja Vionojan perhepiirin ihmisiä. Luonnollisesti esillä on myös vähemmän tunnettuja henkilökohteita.

Veikon maalauksia & Voiton puutöitä 2013

2013
Veikon maalauksia & Voiton puutöitä.

Veikko Vionojan töiden lisäksi hänen veljensä Voitto Laineen puutöitä, jotka edustavat pohjalaisen käsityötaiteen hienoa perinnettä. Mukana oli pienoisveistoksia, huonekaluja ja erikoisuutena viulu, jonka kaulaa koristaa naisen kasvot.
Voitto Laine oli myös taitava pelimanni, niinpä kansanmusiikin heleyden voi aistia hänen puutöissäänkin. Piha-aitassa oli esillä Kyllikki Paavolan tekstiilitaidetta, taiteilijan ollessa itse paikalla esittelemässä omien töidensä lisäksi isänsä Voitto Laineen käsityötaidetta.

Esa Riipan grafiikkaa menneiltä vuosilta 2012

2012
Graafikko Esa Riipan ”Grafiikkaa menneiltä vuosilta” Vionojan henkeen.

Vionojan ennen näkemättömiä 2011

2011
Veikko Vionojan ennen näkemättömiä teoksia mm. ensimmäiseltä ulkomaan matkalta vuonna 1954 Tanskaan, ensimmäinen öljymaalaus vuodelta 1928 ja sota-aiheinen teos.
Näyttelyssä oli lisäksi esillä ns. perusnäyttely alakerrassa. Tämän Vionoja itse aikanaan ripusti ja on siten siinä muodossaan edelleen. Yläkerrassa oli uusien töiden lisäksi harvemmin esillä olleita maalauksia.
[Veikko Vionojan piirustus Kannuksen Mutkalammilta.]

Veikko Vionoja 100 vuotta,
Henkisyys 2010

30.10.2009 tuli kuluneeksi 100 vuotta Veikko Vionojan syntymästä, jonka kunniaksi järjestettiin juhlanäyttely kesällä 2010. Näyttelyn teemana oli henkisyys Veikko Vionojan taiteessa.

Näyttely on avoinna kesällä
alkaen maanantaina 24.6. ja päättyen 18.8.
tiistaista sunnuntaihin klo 11-18.
Maanantaisin näyttely on suljettu.

Näyttelyssä on myynnissä myös taidekirjoja, kortteja, painokuvia ja litografioita. Maksuvälineinä käteinen ja pankki- ja luottokortit.

Aukioloaikoina on mahdollista tutustua myös pihapiirin vanhoihin rakennuksiin; Korpela-taloon ja tuulimyllyyn.

Taide Vionoja sijaitsee tien nro 63 varressa, Kaustisen ja Toholammin puolivälissä. Tien varrella on Taide Vionoja -opastetaulut.